Header-main

Het oosten van Curacao

Curacao-dagtrip-oostOp deze dag zijn er diverse leuke bezichtigingen. We gaan struisvogels zien, een bezoek brengen aan de Aloë Vera plantage en de beroemde kruidentuin van Dinah Veeris. En we gaan ook nog natuurschoon bewonderen. Vooral de struisvogel farm en de L’Aldea Rainforest tour is een echt hoogtepunt voor kinderen en volwassenen!

Programma:

  • Amazonia - The rainforest adventure - Tijd benodigd: 1,5 tot 2 uur
  • Aloë Vera plantage - Tijd benodigd: 45 minuten
  • De struisvogel farm - Tijd benodigd: 1,5 uur
  • Optioneel: Selina’s Atelier - Tijd benodigd: 20 minuten
  • De Sint Joris Baai - Tijd benodigd: 1,5 uur
  • De kruidentuint van Dinah Veeris. (Herbal Garden) - Tijd benodigd: 1 uur
  • Optioneel: quarantainehuis + fort Beekenburg
  • Caribbean Handcraft Store - De grootste souvenir shop van Curacao
  • Zwemmen: Jan Thiel beach, of de Caracasbaai

Route: Aangezien ik niet weet waar uw verblijfslocatie is, start deze rit op de ´Weg naar Santa Catharina (dat is de naam van deze weg). U komt op deze weg door vanaf de ring, de Santa Rosaweg te volgen. Bij de rotonde, gaat u links de ‘weg naar Santa Catharina’. Deze weg blijft u ongeveer 7 kilometer uitrijden.

Amazonia - The rainforest adventure

laldea-ingang-250Amazonia treft u aan de linkerkant van de weg. Het is een opvallend gebouw door zijn Inca afbeelding aan de voorkant. U kunt het niet missen.

Dit is echt een bezoekje waard. Het is het enige tropische oerwoud van Curaçao. Tijdens de gezellige rondleiding door een heuse Amazone jungle ziet u een Maya tempel, Azteken en Inca bouwwerken, een verborgen indianendorp, en nog veel meer. Er is een prachtig papegaaien verblijf, ga binnen in de 'slangentempel' waar vele soorten slangen, hagedissen, leguanen, kameleons en zelfs vogelspinnen te zien zijn.  Daarna gaat de rondleiding naar een verblijf waar je tussen de kleine aapjes loopt, en ze zelfs eten uit de hand mag geven. 

De entree plus rondleiding is Naf 35,00, maar het is het wel meer dan waard. Reserveren is wel aan te raden. De eerste rondleiding start om 9 uur, en dan om 10u / 11u / pauze / 13u / 14u / 15u / 16u
Tip: Onthoud deze plek, want het is een geweldig goed Braziliaans Steakhouse restaurant!

Aloë Vera plantage

Route: We rijden een klein stukje terug op de Santa-Catharina weg, ongeveer na 400 meter gaat u links. Er staan borden die de “Ostrich Farm” en de “Aloë Vera plantage” aangeven. Na 600 meter gaat u links de weg op (de borden volgen).

De Aloë vera is een medicinale plant, welke vaak gebruikt wordt voor huid herstellende gerelateerde producten. Tijdens de rondleiding van ongeveer een half uur wordt u alles uitgelegd over de plantage en de plant. Om eerlijk te zijn vindt niet iedereen het interessant genoeg om er een uitstapje van te maken. Maar als je van natuur en natuurproducten houdt dan bied het zeer interessante informatie.

De struisvogel farm

struisvogel-curacao-15-250Route: Een klein stukje verder op deze weg zit de struisvogel farm.

Dit is erg leuk, vooral ook voor kinderen. Tijdens de rondleiding in een oude legertruck wordt u over de boerderij gereden waarbij u uitleg krijgt over de struisvogels. Het dansritueel en het zelf voeren zijn leuke hoogtepunten. Ook mag u op een ei staan om te zien hoe sterk de struisvogel eieren zijn. Ook zijn er twee krokodillen en veel geiten. Die hebben beide een eigen fucntie; waarom die beesten er zijn leggen ze u graag uit!
Er is goed restaurant waar u kunt drinken en eten; uiteraard staat struisvogelbiefstuk op het menu.

Selina's Atelier - De unieke 'dikke dame' beelden

Route: Vanuit de uitgang gaan we rechts, iets verder de weg op. Rechts ziet u dan Selina’s Atelier.

Hier worden de originele ‘Dikke Dame’ beelden gemaakt die u in vele souvenir shops op het eiland kunt kopen. Ze worden met de hand beschilderd. Er is kleine shop waar u dit authentieke souvenir kunt kopen.

De Sint Joris Baai

st-jorisbaai-curcaoRoute: Weer een stukje verder rijden brengt u bij de ingang van de Sint Joris baai. Een bijna onaangetast en ruig natuurgebied met zandwegen. Even doorrijden tot aan het water. U kunt hier uitstappen en een wandeling maken.

Een kleine waarschuwing; het is een zandweg met veel kuilen. Als het geregend heeft is het voor een gewone auto niet begaanbaar omdat het dan één grote modderpoel is. Als het droog is, dan adviseer ik om vooral rustig te rijden!

De Sint Joris baai herbergt een prachtig stuk natuur. Het kleine eilandje in het midden is de broedplaats van de fregatvogel, de snelste vogel ter wereld. Ook voor vissen is deze baai een veilige haven en de baai is dan ook een rijk broedgebied. De bekende Curaçaose dieren zoals de leguaan en de trupial vogel zult u hier vaak kunnen zien. Klimt u wat hoger, dan kunt u Bonaire zien liggen richting het oosten.

De Sint Joris baai heeft vaak veel wind. Het is de eerste locatie waar de zeewind aan land komt. Deze baai is daarom de ideale plaats voor kitesurfers en windsurfers. Zij hebben een clubhuis gebouwd waar ze bijvoorbeeld regelmatig een BBQ organiseren. Ook is dit gebied populair voor mountainbikers en er worden rondritten met quads georganiseerd. (http://www.youtube.com/watch?v=lM8kEHjQz9U).

St. Joris Baai is geen strand zoals je die in de vakantiefolders ziet en zeker een plek waar niet iedere toerist heen zal gaan. Er wordt eigenlijk ook nooit gezwommen. Voor de flora & fauna liefhebbers echter, is het een natuurgebied wat je zeker gezien moet hebben.

U zult langs de zandwegen ook veel rommel tegenkomen. Vooral bouwafval. Curaçaoënaars vinden dit afgelegen gebied blijkbaar een gemakkelijke stortplaats. Gelukkig is er regelmatig een opruimactie door vrijwilligers en militairen. Ondanks het puin hier en daar, is het wel een ontzettend mooi natuurgebied.

De kruidentuin van Dinah Veeris. (Herbal Garden)

kruidentuin-133-250Route: Ga de weg weer terug langs de 'Ostrich farm' en de 'Aloë Vera plantage'. Ga links de weg op. Rij deze weg uit tot aan de eerste hoofdweg. Ga links. (Weg naar Santa Barbara). Rij deze hoofdweg helemaal tot aan de einde (t-splitsing) en ga links. (U hoort niet op de grote rotonde te komen). Na een paar 100 meter moet u links. Het staat aangegeven met borden.

Dinah Veeris is een bijzondere vrouw met een geweldige kennis over het gebruik van kruiden en planten tegen allerlei kwaaltjes. De kruiden en planten worden gekweekt in haar eigen kruidentuin. Planten die liefdevol geschommeld worden in een schommel, soms zelfs toegesproken. U kunt een rondleiding volgen, of op eigen gelegenheid de tuin bezoeken. Er wordt wel entree gevraagd. Erg leuk zijn de huisjes en levensgrote poppen die de vroegere cultuur van Curaçao tonen. Aan het eind van de rondleiding krijgt u een heerlijk drankje aangeboden. Uiteraard zelf gemaakt en op kruidenbasis. Ze verwerken zelf de kruiden en planten tot geneeskrachtige producten, die u kunt kopen in de shop. Dinah is de schrijfster van diverse boeken over het gebruik van de kruiden. Heeft u vragen, al dan niet medisch? Dinah Veeris en haar medewerkers helpen u graag met goed advies. Dinah is zelf door haar leeftijd niet zo vaak meer aanwezig, maar u bent in goede handen bij haar zoon en overige medewerkers.

Optioneel: Nog zin en tijd over?

Heeft u nog zin en tijd over, of (nog) geen zin om naar het strand te gaan? Dan volgen er hier nog enkele mogelijkheden welke u kunt gaan bezoeken. Het is dicht bij het strand van Jan Thiel of de Caracasbaai.

Route vanaf de Kruidentuin: Rij weer terug naar de hoofdweg (De weg naar Fuik). Volg deze weg, over de rotonde, richting Montaña. Deze weg blijft u volgen totdat u uitkomt op de t-splitsing van de Caracasbaaiweg. U gaat links, dat is de weg richting de Caracasbaai.

Caribbean Handcraft Store

pan-uitzicht-giftshop-500
Uitzicht vanaf het balkon

Hoog gelegen in de wijk Jan Thiel bevindt zich deze souvenir shop. Het is de grootste van Curaçao, als u het hier niet vindt, dan vindt u het nergens. Erg bijzonder is het grote balkon met een ´one million dollar view´. Een  geweldig uitzicht over het Spaanse Water, de Tafelberg en zo'n beetje heel de Oostkant van het eiland. Alleen al voor het uitzicht een echte aanrader.

Route: Eenmaal op de Caracasbaai weg, rijdt u door tot bijna aan het einde. Aan de linkerkant ziet u het water  van het ´Spaanse Water´. U moet hier nog voor blijven. U gaat rechts, ´Kaya Damasco´ in. Wanneer u restaurant De Kleine Wereld passeert, dan bent u te ver gereden. (Er staat wel een bord aan uw linkerkant langs de weg.)
U rijdt 350 meter de straat in. Daarna rechts. Dat is ´Kaya Jan Thiel´. Deze weg gaat omhoog. U neemt de tweede afslag, het pleintje op. Rechtsvoor ziet u de winkel.

Kaya Kakina 8, Jan Thiel Tel.: +5999 767 11 71    Openingstijden: Van 9.00 tot 18.00 uur.

Quarantainehuis en fort Beekenburg

Heeft u nog zin en tijd over, of geen zin om naar het strand te gaan? Bezoek dan eens het quarantainehuis en fort Beekenburg. Het quarantainehuis, vaak ook ‘slavenhuis’ genoemd, is een verpauperd landhuis waar vroeger de slaven en zeelieden die ziek waren, in quarantaine werden gezet. Een hele rijke, maar vooral zielige geschiedenis. Het pand is niet meer te betreden wegens instortingsgevaar.

Route: U vindt het slavenhuis door de Caracasbaai weg tot het einde uit te rijden. Op de rotonde gaat u links, en u blijft de weg helemaal volgen. U komt langs de Caracasbaai wat veel gebruikt wordt door de lokale bevolking om te gaan zwemmen. Volg de weg en u komt langs de uitkijktoren van Fort Beekenburg, waar je op mag klimmen, en uiteindelijk langs het quarantainehuis. U kunt het niet missen.

Voor de snorkelaars; hier vindt u ook de ‘tugboat’ duiklocatie. Een sleepbootje dat 4 à 5 meter onder water ligt.
Als u iets voorbij het quarantaine huis rijdt, ziet u aan de rechterhand de ‘directors bay’. Een unieke afgezonderde baai wat vroeger bestemd was voor de ‘directeuren’ van de Shell, en voor de Koninklijke familie. Een goede zwemlocatie is het niet echt omdat het ‘strand’ bedekt is met koraalsteen, maar om te snorkelen is het hier fantastisch. Het is wel een hele mooie natuurlocatie om te bezoeken, en je kunt van het water genieten.

Zwemmen op Jan Thiel Beach

Dichtbij ligt Jan Thiel beach. Een echt toeristenstrand met alle faciliteiten. Of ga zwemmen in de Caracasbaai, dit is gratis en wordt veelvuldig gebruikt door de lokale mensen. Heerlijk eten kunt u bij Brakkeput Mei Mei, de Kleine wereld of bij de restaurants bij Jan Thiel.

De zes routebeschrijvingen Curacao in een printbaar PDF bestand. (€ 1,95)

We use cookies
Bon Bini - Wij gebruiken cookies op onze website. U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet, maar ze zijn essentieel voor het correct functioneren van de website. Er wordt geen prive-gevoelige data verzameld door ons.