Header-main

De (online) ED-kaart

landingskaart curacao 175Vliegt u naar Curacao? Lees dan even verder want het kan u al snel een uur schelen om door de douane te komen op Curacao. De verplichte ED-kaart moet men invullen in het vliegtuig, maar dat kan nu ook online voor vertrek. Heeft u het online ingevuld? Dan kunt u gebruik maken van de E-Gates op Hato; die wachtrij is sneller dan de wachtrij voor de passagiers die de kaart niet online hebben ingevuld.

Fooi, Service-Charge en BTW in een Restaurant

Eten in een restaurant op Curacao? Let op de kleine lettertjes. U heeft heerlijk gegeten in een restaurant op Curacao en u vraagt de rekening. Die lijkt toch ineens een stuk duurder uit te vallen dan wat u had gedacht. Wat is er gebeurt?

De nieuwe dreamliner van TUI

Arke-dreamlinerDe Boeing Dreamliner 787 is nieuwste type vliegtuig die TUI in haar vloot toevoegt. Het nieuwe toestel is lichter, zuiniger en comfortabeler dan de huidige generatie passagiersvliegtuigen. Bovendien maakt het toestel minder lawaai.

Vliegtuig indeling KLM

logo-klmBekijk de plattegronden van het KLM vliegtuig waar u mee naar Curacao vliegt. Zo kunt u snel bepalen wat voor de meest ideale zitplaats is.

Vluchtschema KLM

logo-klmHet vluchtschema van KLM naar Curacao, en van Curacao weer naar Amsterdam. Inclusief de eventuele tussenlanding op Sint Maarten en de aankomst- en vertrektijden. Momenteel heeft KLM maar liefst 9 lijnvluchten naar Curacao per week en het winterseizoen 2018 heeft zelfs 11 lijnvluchten.

Inchecktijd op Hato

incheckhal-hatoDe incheckbalie van Arke sluit 2 uur voor de vertrektijd. De balie van KLM sluit 75 minuten voor vertrek. En dan sluiten ze ook echt! Waarom zo lang van te voren aanwezig zijn??

Geland op HATO, en dan?

Hato-voorkantEindelijk, na een lange vlucht bent u eindelijk geland op Curacao. Wat kunt u verwachten op vliegveld Hato nadat u uit het vliegtuig stapt? Van de douaneafhandeling tot aan de taxi, u vindt hier de informatie.

Real time flighttracking

Realtime flighttracking en vluchtinformatie. Zit er een bekende in het vliegtuig van, of naar Curacao? Kijk dan hier om te zien waar het toestel zich op dit moment bevindt. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle vluchten. Tevens vindt u hier de actuele "Arrivals" en "Departures" van de luchthavens Hato en Schiphol. Helaas is de flighttracking informatie wel Engelstalig.