Header-main

Film: Bon bini Holland

Gepubliceerd: zondag 08 november 2015

Jandino Bon bini hollandHier kijk ik dus echt naar uit. De film "Bon Bini Holland". Een komische film van Jandino Asperaat. Vanaf 10 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Heerlijk genieten over de sterk uitvergrote culturen van de Antillianen en de Nederlanders. Dit is nu alleen nog maar de trailer, maar Jandino kennende zullen de lachsalvo's door de bioscoop zaal gaan klinken. Nu eigenlijk nog een heerlijke koude Fria Kolìta erbij en mijn bioscoopdag kan niet meer stuk. Bekijk snel de trailer!

 

Pontjesbrug in renovatie

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2015

pontjesbrug renovatie 2015De beroemde pontjesbrug van Willemstad op Curacao is sinds 17 augustus weer in de renovatie.

Ik zeg 'weer' omdat het in 2006 al volledig is gerenoveerd. Door een verkeerd ontwerp, en het onjuist gebruik van de materialen is het houten dek is nu al versleten. Het volledige houten bovendek zal worden vervangen.

Kokomo Beach heeft baat bij CuracaoToerisme.nl

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2015

Logo Kokomo Beach 150x77Kijk, ... dit vindt ik nou leuk :-)  Ik kreeg een e-mailtje van Kokomo Beach Curacao waarin ze schrijven:

Wat leuk dat je ons als (Kokomo Beach) op Curaçao toerisme hebt staan. We merken echt dat gasten via jouw site bij ons terecht komen.

Het klopt alleen niet dat onze strand bedden nafl 5,- zijn. Het bedrag voor een strandbedje bedraagt namelijk nafl 7,50. Om verwarring voor de gasten te voorkomen is het misschien handig als dat aangepast wordt.

Alvast bedankt en succes met de website!

Dat is toch een leuk compliment?  Dan merk ik dat de website echt bijdraagt aan het bevorderen van het toerisme op Curacao. Natuurlijk heb ik het bedrag gelijk aangepast. Mochten er nu nog meer veranderingen zijn bij andere artikelen waarvan ik nog geen weet heb, geef het door aan mij. Dan kan ik het aanpassen zodat deze website zo veel mogelijk up-to-date blijft. Sommige veranderingen gaan nu eenmaal zo snel dat ik niet van alles op de hoogte ben.

Curacao nog zonniger in 2014

Gepubliceerd: vrijdag 06 februari 2015

Sunny curacaoIn deze grijze dagen is het leuk om te melden dat Curacao nòg zonniger is geworden. In 2014 scheen de zon gemiddeld een half uur langer per dag dan in de voorgaande jaren. Normaal gesproken schijnt de zon gemiddeld 8,5 uur per dag. In het afgelopen jaar was dat ongeveer 9 uur per dag.

Ook de regenval is afgenomen in 2014. Er is 35% minder regen gevallen. Dat verklaart ook gelijk waarom er meer zon was.

De gemiddelde temperatuur over het hele jaar 2014 was 27.9C. De warmste dag was op 23 augustus met 36.3C, en de koudste dag was op 9 januari; 21.8C

En wist u dat de gemiddelde zeewater temperatuur rondom Curacao zo'n 27 graden Celsius is! Heerlijk om te duiken, snorkelen of zwemmen.

Timelapse Curacao

Gepubliceerd: woensdag 21 januari 2015

curacao timelapseOp YouTube kwam ik een leuk filmpje tegen over Curacao, maar dan in een time-lapse editie. Gewoon even kijken.

 

Warme alternatieven voor een ‘winterse dag’

Gepubliceerd: donderdag 08 januari 2015

Koud winterweer of Curaçaose zon? Vijf warme alternatieven voor een ‘winterse dag’

Wanneer de dagen zoals vandaag kort en donker zijn, hebben mensen vaak ook last van wat somberheid en verlangen naar daglicht. En in combinatie met winters weer zoals veel regen, harde gure wind en temperaturen rond het vriespunt, is het beeld van het najaar in Nederland niet heel aangenaam. Aan de andere kant van de wereld, op zonnig Curaçao, ziet een winterse dag er heel anders uit. Ontdek de vijf alternatieven voor een winterse dag, die Curaçao tot de perfecte winterzonbestemming maken.

Nieuw strand bij Marie Pampoen

Gepubliceerd: maandag 08 december 2014

Nieuw strand marie pampoen-150Curaçao krijgt er een nieuw strand bij. Op Marie Pampoen, langs de Martin Luther King Boulevard. Dat is op dezelfde weg waar ook de populaire stranden Mambo Beach en Kontiki Beach te vinden zijn.

Nieuwe vestiging 'toeristenpolitie'

Gepubliceerd: donderdag 05 juni 2014

politurOm de veiligheid voor de toeristen te verbeteren, heeft Fundashon Politur Kὸrsou gisteren zijn tweede vestiging geopend in het World Trade Center (WTC). De eerste werd in december al geopend op de boulevard van Mambo Beach. Politur is een afkorting van "polis na turismo", politie voor toeristen.

Antilliaans eten

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Er is een leuke website met heel veel recepten van Antiliaans eten. Maak nu zelf de heerlijkste stoba's (stoofgerechten), sopi's (soep) en veel meer lekkere Curacaose gerechten. Zelf bezoek ik de site regelmatig om thuis te kunnen kokkerellen. Bon Apetit! www.antilliaans-eten.nl 

Veiligheid stagiairs Curacao

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Vandaag is er veel ophef over de veiligheid van stagiairs in Curacao. De Telegraaf heeft op 24 juli 2013 een artikel uitgebracht dat er in de afgelopen weken tientallen studenten beroofd zijn. In een uitzending van 1-Vandaag wordt het verhaal belicht van een stagiaire die beroofd en neergestoken werd. Toch moet het niet overdreven worden. Het is zeker niet per definitie onveilig!

Film Tula the Revolt in de bioscoop

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

film-tula-the-revolt-150x150De film 'Tula - the Revolt' is vanaf 4 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 11 juli is de film ook te zien in de bioscopen van Curacao en Aruba. De film is een internationale productie over de leider van de grootste slavenopstand op het eiland Curaçao in 1795, dat destijds een Nederlandse kolonie was.De film vertelt het waargebeurde verhaal van een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en die probeerde om zijn volk op vreedzame wijze hun vrijheid terug te geven.

Slavernij, het gevoel van nu

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

tula1

Op 1 juni 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij op Curacao werd afgeschaft. Op 1 juli 1863 werd de slavernij verboden. Dat is slechts 150 jaar geleden! De moeder van mijn oma heeft dat nog meegemaakt! Het is dus niet eens zo gek dat dit onderwerp nog regelmatig een discussie onderwerp is op het Caribische deel van Nederland en in Suriname. Het duurde overigens nog 10 jaar voordat de slaven daadwerkelijk vrij waren.

Curaçao verrast NL met Post-its

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

feel-the-differenceDen Haag - Vandaag verrast het verkeersbureau van Curaçao (Curaçao Toeristen Bureau Europa) in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda met een snelcursus Papiamentu. In deze steden zijn grote Post-its met daarop een Papiamentu woord en Nederlandse vertaling geplakt op voorwerpen die in iedere straat te vinden zijn. Honderden lantaarnpalen, deuren, fietsen, kunstwerken, hekken en bankjes zijn verfraaid met een kleurige Post-it. Via de XL Post-its worden Nederlanders uitgenodigd om vakantie op Curaçao te vieren en zo nog meer Papiamentu woordjes te leren.

Nieuw Mexicaanse restaurant

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

el mexicano 5-250-150x150Vanaf 27 maart 2013 is restaurant El Mexicano geopend. Dit nieuw Mexicaanse restaurant op Curacao is het gelegen op de 1e verdieping van het trendy Curacao Beach resort boulevard. Het splinternieuw aangelegde toeristisch gebied bij Mambo Beach.

Binnen treft u een prachtige Mexicaanse sfeer en buiten op het terras, geniet u van een fenomenaal uitzicht dat reikt van de Dolphin Academy tot Punda en Otrobanda. Voorbij de palmtoppen ziet u de Caribische zee en de mooiste zonsondergangen.

Zie <deze link> voor meer informatie.

Politieke onrust Curacao van invloed op toerisme?

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Een kleine enquête op de website www.curacaovoorjou.nl toont een verrassend resultaat op de vraag, of de politieke situatie op Curaçao van invloed is op het besluit om wel of niet op vakantie te gaan naar het Caribische eiland Curaçao.Ondanks alle politieke commotie op Curaçao, die in Nederland door de media vaak negatief in beeld wordt gebracht, laat dat toch geen negatieve gevolgen zien voor het toerisme naar het zoneiland. Althans volgens de mensen die de enquête hebben ingevuld. Sterker nog, het overgrote deel van deze enquête invullers is niet eens op de hoogte van de perikelen die de bewoners van Curaçao hebben ondervonden vanwege de politiek.

Brakkeput Mei Mei flink uitgebreid

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Brakkeput meimei-36-250Het welbekende Curaçaose restaurant Brakkeput Mei Mei is onlangs flink uitgebreid met diverse leuke attracties voor jong en oud. U kunt er nu Jeu de Boules spelen op twee prachtige banen. Er is een uitgebreide midgetgolf baan aangelegd met maar liefst 18 holes. Voor de kids is er een splinternieuwe speeltuin aangelegd met diverse klimtoestellen, schommels en wippen.

Zondagavond - Dansen op Hemmingway

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Eigenlijk nooit vermeld in de uitgaansgids K-Pasa maar absoluut een aanrader is Hemmingway (naast het Seaquerium) op zondagavond.   's-Avonds speelt daar de lokale band ' Los Compares'.  De beste merengue, salsa en tumbas worden er gespeeld, en veel lokale bevolking komen in hun nette kleding hun danskunsten vertonen. Echt heel erg gezellig met een leuke mix van lokale mensen en toeristen.

Op zondag avond is er een all-you-can-eat Cubaans buffet waar je werkelijk heerlijk kunt eten op het strand. Reserveren is wel aan te raden want deze avond wordt zeer goed bezocht. En dan aansluitend de aanstekelijke muziek van de live band. Lets party!

Verbeteringen op Curacao (2012)

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Onlangs was ik weer op Curacao, en het is telkens weer spannend wat de ontwikkelingen zijn op het eiland. Bouwprojecten die stil liggen aan de ene kant zoals op de Caracasbaai, en dan zie je een stuk verder dat er juist weer hard gewerkt wordt aan nieuwe resorts en appartementen. Zie bijvoorbeeld de bouw bij Jan Thiel of het in het oog springende bouwproject bij Mambo Beach waar een volledig nieuwe boulevard gebouwd wordt.

We use cookies
Bon Bini - Wij gebruiken cookies op onze website. U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet, maar ze zijn essentieel voor het correct functioneren van de website. Er wordt geen prive-gevoelige data verzameld door ons.