Header-main

Film: Bon bini Holland

Gepubliceerd: zondag 08 november 2015

Jandino Bon bini hollandHier kijk ik dus echt naar uit. De film "Bon Bini Holland". Een komische film van Jandino Asperaat. Vanaf 10 december te zien in de Nederlandse bioscopen. Heerlijk genieten over de sterk uitvergrote culturen van de Antillianen en de Nederlanders. Dit is nu alleen nog maar de trailer, maar Jandino kennende zullen de lachsalvo's door de bioscoop zaal gaan klinken. Nu eigenlijk nog een heerlijke koude Fria Kolìta erbij en mijn bioscoopdag kan niet meer stuk. Bekijk snel de trailer!

 

Trips & Travel van RTL4

Gepubliceerd: donderdag 05 november 2015

tips and travel curacaoHet RTL4 televisieprogramma Trips & Travel heeft een mooie uitzending over Curacao gemaakt. Mocht je nog twijfelen over een vakantie? Kijk snel, en u zult ook verliefd worden op het eiland.
In de uitzending ziet u vooral Papagayo Beach Hotel & Papagayo Luxe Resort.

 

Pontjesbrug in renovatie

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2015

pontjesbrug renovatie 2015De beroemde pontjesbrug van Willemstad op Curacao is sinds 17 augustus weer in de renovatie.

Ik zeg 'weer' omdat het in 2006 al volledig is gerenoveerd. Door een verkeerd ontwerp, en het onjuist gebruik van de materialen is het houten dek is nu al versleten. Het volledige houten bovendek zal worden vervangen.

Kokomo Beach heeft baat bij CuracaoToerisme.nl

Gepubliceerd: woensdag 15 april 2015

Logo Kokomo Beach 150x77Kijk, ... dit vindt ik nou leuk :-)  Ik kreeg een e-mailtje van Kokomo Beach Curacao waarin ze schrijven:

Wat leuk dat je ons als (Kokomo Beach) op Curaçao toerisme hebt staan. We merken echt dat gasten via jouw site bij ons terecht komen.

Het klopt alleen niet dat onze strand bedden nafl 5,- zijn. Het bedrag voor een strandbedje bedraagt namelijk nafl 7,50. Om verwarring voor de gasten te voorkomen is het misschien handig als dat aangepast wordt.

Alvast bedankt en succes met de website!

Dat is toch een leuk compliment?  Dan merk ik dat de website echt bijdraagt aan het bevorderen van het toerisme op Curacao. Natuurlijk heb ik het bedrag gelijk aangepast. Mochten er nu nog meer veranderingen zijn bij andere artikelen waarvan ik nog geen weet heb, geef het door aan mij. Dan kan ik het aanpassen zodat deze website zo veel mogelijk up-to-date blijft. Sommige veranderingen gaan nu eenmaal zo snel dat ik niet van alles op de hoogte ben.

Nieuw: vanaf Eindhoven naar Curaçao en Aruba

Gepubliceerd: maandag 09 februari 2015

dreamlinerArke start op zondag 1 november 2015 met een Boeing 787 Dreamliner een nieuwe dienst vanaf Eindhoven Airport naar Curaçao. De luchtvaartmaatschappij vliegt het gehele jaar twee keer per week, op woensdag en zondag, vanaf Eindhoven Airport naar deze populaire vakantiebestemming.

Curacao nog zonniger in 2014

Gepubliceerd: vrijdag 06 februari 2015

Sunny curacaoIn deze grijze dagen is het leuk om te melden dat Curacao nòg zonniger is geworden. In 2014 scheen de zon gemiddeld een half uur langer per dag dan in de voorgaande jaren. Normaal gesproken schijnt de zon gemiddeld 8,5 uur per dag. In het afgelopen jaar was dat ongeveer 9 uur per dag.

Ook de regenval is afgenomen in 2014. Er is 35% minder regen gevallen. Dat verklaart ook gelijk waarom er meer zon was.

De gemiddelde temperatuur over het hele jaar 2014 was 27.9C. De warmste dag was op 23 augustus met 36.3C, en de koudste dag was op 9 januari; 21.8C

En wist u dat de gemiddelde zeewater temperatuur rondom Curacao zo'n 27 graden Celsius is! Heerlijk om te duiken, snorkelen of zwemmen.

Timelapse Curacao

Gepubliceerd: woensdag 21 januari 2015

curacao timelapseOp YouTube kwam ik een leuk filmpje tegen over Curacao, maar dan in een time-lapse editie. Gewoon even kijken.

 

Warme alternatieven voor een ‘winterse dag’

Gepubliceerd: donderdag 08 januari 2015

Koud winterweer of Curaçaose zon? Vijf warme alternatieven voor een ‘winterse dag’

Wanneer de dagen zoals vandaag kort en donker zijn, hebben mensen vaak ook last van wat somberheid en verlangen naar daglicht. En in combinatie met winters weer zoals veel regen, harde gure wind en temperaturen rond het vriespunt, is het beeld van het najaar in Nederland niet heel aangenaam. Aan de andere kant van de wereld, op zonnig Curaçao, ziet een winterse dag er heel anders uit. Ontdek de vijf alternatieven voor een winterse dag, die Curaçao tot de perfecte winterzonbestemming maken.

Nieuw logo Corendon

Gepubliceerd: zondag 21 december 2014

Logo small Corendon 150Corendon bestaat in 2015 alweer vijftien jaar en om dat heugelijke feit te vieren, introduceert Corendon een nieuw beeldmerk en een nieuwe huisstijl, waarin zon, zee en strand centraal staan. Naast het nieuwe logo introduceert Corendon ook een nieuwe slogan: Altijd de beste vakantiedeals!

Bekijk ook eens hun vernieuwde website: <Corendon Website>

Nieuw strand bij Marie Pampoen

Gepubliceerd: maandag 08 december 2014

Nieuw strand marie pampoen-150Curaçao krijgt er een nieuw strand bij. Op Marie Pampoen, langs de Martin Luther King Boulevard. Dat is op dezelfde weg waar ook de populaire stranden Mambo Beach en Kontiki Beach te vinden zijn.

Nog meer vluchten naar Curacao

Gepubliceerd: dinsdag 19 augustus 2014

Vliegen-160x60Curacao is een populaire vakantiebestemming. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de vliegmaatschappijen nog meer vluchten gaan inzetten naar Curacao. Een bijkomend voordeel voor de toerist is, dat de prijzen bijzonder goedkoop worden.

De eerste Arke Dreamliner 787 is een feit

Gepubliceerd: donderdag 05 juni 2014

Arke-dreamlinerVandaag om 12.10 uur is de eerste Boeing Dreamliner 787 van Arke geland op Schiphol. Het toestel is feestelijk onthaalt door een watersaluut van de brandweer.

Het toestel, dat onlangs de naam #Dreamcatcher kreeg via de social-media actie #nametheplane, heeft 307 stoelen.

Nieuwe vestiging 'toeristenpolitie'

Gepubliceerd: donderdag 05 juni 2014

politurOm de veiligheid voor de toeristen te verbeteren, heeft Fundashon Politur Kὸrsou gisteren zijn tweede vestiging geopend in het World Trade Center (WTC). De eerste werd in december al geopend op de boulevard van Mambo Beach. Politur is een afkorting van "polis na turismo", politie voor toeristen.

Holland International wordt Arke

Gepubliceerd: donderdag 31 oktober 2013

Holland-International-logo-200x75TUI Nederland maakte eerder dit jaar haar plannen bekend om steeds meer op Arke te focussen, waarbij Arke haar enige powerbrand wordt. De naam Arkefly zal de komende maanden opgaan in Arke en op termijn zal dit ook gelden voor het merk Holland International.

Meer vluchten vanuit Canada

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2013

Dit is weer eens goed nieuws voor het toerisme op Curacao. Door de werkzaamheden van het Curacao Tourist Board (CTB) is er vanuit Canada steeds meer interesse in het Caribische vakantie eiland Curacao. Maar liefst drie Canadese vluchtmaatschappijen zullen vanaf oktober meer vluchten gaan maken naar het steeds populairder wordende vakantie eiland.

Antilliaans eten

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Er is een leuke website met heel veel recepten van Antiliaans eten. Maak nu zelf de heerlijkste stoba's (stoofgerechten), sopi's (soep) en veel meer lekkere Curacaose gerechten. Zelf bezoek ik de site regelmatig om thuis te kunnen kokkerellen. Bon Apetit! www.antilliaans-eten.nl 

Arkefly wordt Arke

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2013

Arke-PH-TFF-new-designSchiphol-Rijk – Arkefly verandert haar naam in Arke. De airline voert de nieuwe naam geleidelijk door in haar uitingen en op haar toestellen. Vrijdag 4 oktober arriveert de eerste Boeing 767 op Schiphol in de nieuwe kleuren - het zogenaamde ‘dynamic wave’ design - én met de nieuwe naam Arke in het rood op de romp. De Boeing 767 met registratienummer PH-OYI arriveert om 11.20 uur op Schiphol om diezelfde middag nog de eerste reguliere vlucht uit te voeren.

Corendon nu ook naar Curaçao

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Voor de vakantiegangers onder ons is er goed nieuws. Er is een nieuwe reisaanbieder die pakketreizen naar Curacao gaat aanbieden. De bekende organisatie Corendon gaat in samenwerking met KLM vanaf januari 2014 hotel+vlucht reizen aanbieden. Daarmee worden ze een directe concurrent van de Arke maatschappij, die dit al jaren aanbiedt. De verwachting is dat de prijzen voor een reis naar Curacao sterk zullen dalen!

Veiligheid stagiairs Curacao

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Vandaag is er veel ophef over de veiligheid van stagiairs in Curacao. De Telegraaf heeft op 24 juli 2013 een artikel uitgebracht dat er in de afgelopen weken tientallen studenten beroofd zijn. In een uitzending van 1-Vandaag wordt het verhaal belicht van een stagiaire die beroofd en neergestoken werd. Toch moet het niet overdreven worden. Het is zeker niet per definitie onveilig!

Film Tula the Revolt in de bioscoop

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

film-tula-the-revolt-150x150De film 'Tula - the Revolt' is vanaf 4 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 11 juli is de film ook te zien in de bioscopen van Curacao en Aruba. De film is een internationale productie over de leider van de grootste slavenopstand op het eiland Curaçao in 1795, dat destijds een Nederlandse kolonie was.De film vertelt het waargebeurde verhaal van een man die durfde op te staan tegen zijn onderdrukkers en die probeerde om zijn volk op vreedzame wijze hun vrijheid terug te geven.

Slavernij, het gevoel van nu

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

tula1

Op 1 juni 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij op Curacao werd afgeschaft. Op 1 juli 1863 werd de slavernij verboden. Dat is slechts 150 jaar geleden! De moeder van mijn oma heeft dat nog meegemaakt! Het is dus niet eens zo gek dat dit onderwerp nog regelmatig een discussie onderwerp is op het Caribische deel van Nederland en in Suriname. Het duurde overigens nog 10 jaar voordat de slaven daadwerkelijk vrij waren.

Curaçao verrast NL met Post-its

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

feel-the-differenceDen Haag - Vandaag verrast het verkeersbureau van Curaçao (Curaçao Toeristen Bureau Europa) in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Breda met een snelcursus Papiamentu. In deze steden zijn grote Post-its met daarop een Papiamentu woord en Nederlandse vertaling geplakt op voorwerpen die in iedere straat te vinden zijn. Honderden lantaarnpalen, deuren, fietsen, kunstwerken, hekken en bankjes zijn verfraaid met een kleurige Post-it. Via de XL Post-its worden Nederlanders uitgenodigd om vakantie op Curaçao te vieren en zo nog meer Papiamentu woordjes te leren.

Nieuw Mexicaanse restaurant

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

el mexicano 5-250-150x150Vanaf 27 maart 2013 is restaurant El Mexicano geopend. Dit nieuw Mexicaanse restaurant op Curacao is het gelegen op de 1e verdieping van het trendy Curacao Beach resort boulevard. Het splinternieuw aangelegde toeristisch gebied bij Mambo Beach.

Binnen treft u een prachtige Mexicaanse sfeer en buiten op het terras, geniet u van een fenomenaal uitzicht dat reikt van de Dolphin Academy tot Punda en Otrobanda. Voorbij de palmtoppen ziet u de Caribische zee en de mooiste zonsondergangen.

Zie <deze link> voor meer informatie.

Hyatt verdwijnt, Santa Barbara Beach & Golf resort verschijnt

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

SANTA-BARBARA-BEACH-GOLF-RESORT-CURACAO-171212-150x150Santa Barbara Hospitality, N.V., een hotelinvesteringsgroep, heeft vandaag aangekondigd dat het voormalige Hyatt Regency Curaçao Golf Resort, Spa and Marina nu onder nieuw beheer staat en een nieuwe naam heeft gekregen. Het resort heeft de nieuwe naam Santa Barbara Beach & Golf Resort, Curaçao gekregen.De eigenaar van het hotel heeft zijn overeenkomst met Hyatt Corporation and Hyatt Curaçao, N.V. ("Hyatt") op 21 november 2012 opgeschort en heeft vandaag Benchmark Hospitality International ("Benchmark") benoemd als beheerder van het luxe-resort op Curaçao. Het resort heeft de nieuwe naam Santa Barbara Beach & Golf Resort, Curaçao gekregen.

Politieke onrust Curacao van invloed op toerisme?

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Een kleine enquête op de website www.curacaovoorjou.nl toont een verrassend resultaat op de vraag, of de politieke situatie op Curaçao van invloed is op het besluit om wel of niet op vakantie te gaan naar het Caribische eiland Curaçao.Ondanks alle politieke commotie op Curaçao, die in Nederland door de media vaak negatief in beeld wordt gebracht, laat dat toch geen negatieve gevolgen zien voor het toerisme naar het zoneiland. Althans volgens de mensen die de enquête hebben ingevuld. Sterker nog, het overgrote deel van deze enquête invullers is niet eens op de hoogte van de perikelen die de bewoners van Curaçao hebben ondervonden vanwege de politiek.

Brakkeput Mei Mei flink uitgebreid

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Brakkeput meimei-36-250Het welbekende Curaçaose restaurant Brakkeput Mei Mei is onlangs flink uitgebreid met diverse leuke attracties voor jong en oud. U kunt er nu Jeu de Boules spelen op twee prachtige banen. Er is een uitgebreide midgetgolf baan aangelegd met maar liefst 18 holes. Voor de kids is er een splinternieuwe speeltuin aangelegd met diverse klimtoestellen, schommels en wippen.

Zondagavond - Dansen op Hemmingway

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Eigenlijk nooit vermeld in de uitgaansgids K-Pasa maar absoluut een aanrader is Hemmingway (naast het Seaquerium) op zondagavond.   's-Avonds speelt daar de lokale band ' Los Compares'.  De beste merengue, salsa en tumbas worden er gespeeld, en veel lokale bevolking komen in hun nette kleding hun danskunsten vertonen. Echt heel erg gezellig met een leuke mix van lokale mensen en toeristen.

Op zondag avond is er een all-you-can-eat Cubaans buffet waar je werkelijk heerlijk kunt eten op het strand. Reserveren is wel aan te raden want deze avond wordt zeer goed bezocht. En dan aansluitend de aanstekelijke muziek van de live band. Lets party!

Breezes wordt Sunscape Curacao

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Het voormalige All-Inclusive Breezes Resort op zoneiland Curacao gaat binnenkort ‘Sunscape Curaçao’ heten. Tot eind van dit jaar steekt Lionstone, de eigenaar van het gedateerde resort 14 miljoen gulden in het hotel, om het grondig te renoveren.

Verbeteringen op Curacao (2012)

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Onlangs was ik weer op Curacao, en het is telkens weer spannend wat de ontwikkelingen zijn op het eiland. Bouwprojecten die stil liggen aan de ene kant zoals op de Caracasbaai, en dan zie je een stuk verder dat er juist weer hard gewerkt wordt aan nieuwe resorts en appartementen. Zie bijvoorbeeld de bouw bij Jan Thiel of het in het oog springende bouwproject bij Mambo Beach waar een volledig nieuwe boulevard gebouwd wordt.