Header-main

Coronaregels voor reizen naar Curacao

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08 december 2020

Laatste update: 8 december 2020

Curacao kleurt Oranje: "Alleen noodzakelijke reizen", geen vakantie of familiebezoek.

Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren. Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine.

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen. Dit geldt tot half januari. Of u daarna weer naar het buitenland kunt reizen, is nog niet bekend.

Aruba en Bonaire zijn nog steeds 'geel', dat betekend dat er naar die eilanden nog wel gereisd mag worden voor vakantie op familiebezoek.
Lees verder voor de aanvullende regels voor reizigers naar Curacao.

Lees meer...

Verplicht vóór vertrek

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 november 2020

Laatste Update 4-11-2020

Vanwege de COVID-19-pandemie heeft de regering van Curaçao enkele reisbeperkingen ingevoerd, maar ook een paar verplichte stappen voor reizigers.

De openbare gezondheidsautoriteiten van Curaçao eisen dat elke reiziger een aantal verplichte stappen volgt voordat hij of zij naar Curaçao vertrekt. Deze stappen verschillen voor inwoners van Curaçao en internationale reizigers (toeristen), en zijn ook afhankelijk van het land van vertrek.

Alle buitenlandse reizigers zijn verplicht om vóór vertrek een aantal stappen te doorlopen.

  1. Invullen Digital Immigration Card
  2. Invullen Passenger Locater Card
  3. Covid-19 PCR test

Lees meer...

Tijdens het verblijf op Curacao

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08 december 2020

Het aantal COVID-19 besmettingen is op Curaçao heel beperkt gebleven en de verspreiding van het virus is onder controle. Des te meer reden om op een veilige en gecontroleerde manier weer gasten te gaan ontvangen. Er zijn richtlijnen opgesteld en ingevoerd in de toeristische sector om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Lees meer...

The Dushi Stay Reporter

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 november 2020

CURACAO INTRODUCES THE DUSHI STAY REPORTER 206x140Wilt u graag zien hoe het er nu aan toe gaat op Curacao in de nieuwe 'Corona' wereld? Ramsay Soemantha neemt u met een paar korte filmpjes mee vanaf de airport tot de rest van het eiland, om kennis te maken met de corona maatregelen op Curacao. Zo weet u al een beetje wat u kunt verwachten tijdens uw reis naar onze favoriete zonbestemming.

<Bekijk de filmpjes via YouTube>

Disclaimer + Websites

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 november 2020

De maatregelen omtrent Covid-19 veranderen wereldwijd zeer snel. Wegens de vaak wisselende omstandigheden kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd actueel is. Wij proberen op onze website een goed overzicht te bieden, maar voor de allerlaatste ontwikkelingen verwijzen wij u graag door naar de volgende officiële overheids websites:

Curacao websites over Covid-19

Gobiernu.cw = Overheid Curacao

Curacao.com = Informatie voor toeristen

Invullen en info Digital Immigration Card (DI-Card)

Invullen Passenger Locater Card via de officiële website

Nederland websites over Covid-19

Nederland Wereldwijd reisinformatie = Informatie Covid-19 situatie per bestemming

RIVM - Informatie Covid-19

Rijksoverheid.nl - Covid-19 informatie