Header-main

Coronaregels voor reizen naar Curacao

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08 december 2020

Laatste update: 8 december 2020

Curacao kleurt Oranje: "Alleen noodzakelijke reizen", geen vakantie of familiebezoek.

Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op Curaçao is er een verhoogd risico. De kleur van Curaçao is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren. Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine.

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari, tenzij strikt noodzakelijk. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen. Dit geldt tot half januari. Of u daarna weer naar het buitenland kunt reizen, is nog niet bekend.

Aruba en Bonaire zijn nog steeds 'geel', dat betekend dat er naar die eilanden nog wel gereisd mag worden voor vakantie op familiebezoek.
Lees verder voor de aanvullende regels voor reizigers naar Curacao.

Wat betekend 'oranje reisadvies'.

Door ernstige veiligheidsrisico's in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

De reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft de verantwoordelijkheid van uzelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan. Neem contact op met uw reisbureau of reisverzekeraar voor vragen hierover.

Bij terugkeer uit Curaçao in Nederland gaat u 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland.

Reis annuleren?

Besluit u om een geboekte vakantie of reis niet door te laten gaan vanwege het reisadvies? Vraag uw reisaanbieder onder welke voorwaarden u een reis kunt annuleren. En welke (financiële) gevolgen dit heeft.   

Welke rechten u heeft als u uw reis annuleert, hangt af van de reis die u heeft geboekt: een pakketreis, een los vliegticket of een losse accommodatie.

Antwoorden van reisorganisatie TUI

Q: Ik heb een reis naar Curaçao geboekt maar nu is het reisadvies aangepast naar oranje. Wat betekent dit voor mijn vakantie?
A: Met dit oranje reisadvies worden niet essentiële reizen afgeraden. Dit betekent dat wij zolang dit reisadvies geldt, geen pakketreizen naar Curaçao zullen uitvoeren. Klanten die dit betreft zullen wij persoonlijk benaderen. We verzoeken hen vriendelijk hiervoor géén contact met ons op te nemen. Heb je een los ticket geboekt, dan gelden andere voorwaarden. Je ontvangt in dat geval een mail van ons met meer informatie.

Q: Ik ben op dit moment op vakantie op Curaçao en het reisadvies is aangepast naar oranje. Wat zijn de gevolgen voor mijn vakantie?
A: Het RIVM heeft aangegeven dat het niet noodzakelijk is dat huidige bezoekers direct naar Nederland terugkeren. Je kunt de vakantie dus afmaken en op je oorspronkelijk geplande terugvlucht naar Nederland reizen.

 

Aanvullende regels voor reizigers naar Curacao:

  • Reizigers dienen voorafgaand aan de reis een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in te vullen via www.gobiernu.cw .
  • Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst.
  • Je hebt minimaal 14 dagen voor vertrek geen ander land of andere stad met een hoog risico (rood gebied) voor COVID-19 bezocht.
  • Je bent minimaal 14 dagen voor vertrek niet in contact geweest met een persoon die positief getest is op COVID-19.
  • Reizigers zijn verplicht een reisverzekering te hebben afgesloten. Je dient voldoende verzekerd te zijn voor medische zorg en eventuele bijkomende kosten mocht je tijdens het verblijf in quarantaine geplaatst worden of ziek worden.
  • Houd actuele informatie van de lokale autoriteiten in de gaten.
  • Let op: Als u niet voldoet aan bovenstaande condities kan u bij aankomst in quarantaine geplaatst worden. Dit is geheel op eigen kosten!
  • Als u vanuit Curaçao terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Curaçao voor Nederland.

Kijk voor de actuele informatie op: Website Nederland Wereldwijd of op de website van de Rijksoverheid