Header-main

Tijdens het verblijf op Curacao

Laatst bijgewerkt: dinsdag 08 december 2020

Het aantal COVID-19 besmettingen is op Curaçao heel beperkt gebleven en de verspreiding van het virus is onder controle. Des te meer reden om op een veilige en gecontroleerde manier weer gasten te gaan ontvangen. Er zijn richtlijnen opgesteld en ingevoerd in de toeristische sector om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Het is belangrijk dat u voor en tijdens het verblijf op de hoogte blijft, de hygiëneregels volgt en voldoende afstand houdt. Deze regels gelden zowel voor de lokale bewoners als onze bezoekers.

Algemene richtlijnen die momenteel op Curaçao gelden

  • Als u tijdens het verblijf op Curacao positief getest wordt op COVID-19, dan zult u onmiddellijk in quarantaine geplaatst worden.
  • Alle toeristische bedrijven volgen de ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’ richtlijnen om de veiligheid van de gasten en het personeel te garanderen terwijl u kunt genieten van een ontspannen, veilige omgeving.
  • Als u tijdens het verblijf op Curaçao symptomen krijgt die te maken hebben met COVID-19 (droge hoest, koorts, vermoeidheid, keelpijn, hoofpijn, verlies van smaak en/of reuk) dient u onmiddellijk contact op te nemen met de GGD op het lokale telefoonnummer 9345.
  • Gasten wordt gevraagd om regelmatig hun handen te wassen met hygiënisch handwasmiddel op basis van alcoho,l en hebben beschikking over handwas faciliteiten met zeep, papier om de handen te drogen en automatische drogers.
  • Iedereen dient altijd 2 meter afstand tot andere personen te bewaren.
  • Mocht het niet mogelijk zijn om 2 meter afstand te houden, dan dient u een mondkapje te dragen.
  • Restaurants, bars, beach clubs en andere horecabedrijven zijn open. Gasten wordt verzocht te reserveren.
  • Transport van en naar het vliegveld wordt volgens richtlijnen uitgevoerd. U kunt wel een auto huren en daarmee vrij bewegen op het eiland.

 

Aanvullende Maatregelen voor Covid-19 op Curaçao

Met ingang van dinsdag 1 december 2020:   (Mededeling 30 november 2020)

Coronamaatregelen 30112020

Met ingang van maandag 16 november 2020:   (Mededeling 15 november 2020)

 Covid maatregelen 16112020

 

De overheid blijft de ontwikkelingen rondom Covid-19 elke week monitoren, met als doel om tot een verzachting van enkele van deze maatregelen te komen in het nieuwe normaal. Voor vragen gerelateerd aan COVID-19 kan gedurende kantooruren op Curacao gebeld worden naar 9345.