Header-main

Wijziging parkeren Schiphol

parking 75Vanaf 1 oktober 2017 is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van P2. Deze parkeergarage gaat plaats maken voor de nieuw te bouwen pier. Daar staat tegenover dat andere parkeerplaatsen worden uitgebreid of nieuwe parkeerproposities ontstaan. Parkeren op Schiphol gaat vanaf 1 oktober dus écht veranderen!

schiphol parkeren

Per 1 oktober 2017 verdwijnt parkeergarage P2 om plaats te maken voor een nieuwe pier en terminal. Daarnaast veranderen de andere parkeerplekken. Uw parkeerduur bepaalt voortaan waar u kunt parkeren. In parkeergarage P1 kunt u vanaf 1 oktober maximaal 48 uur parkeren. Langer parkeren is mogelijk op P3-Lang Parkeren.

Of u maakt gebruik van de andere parkeer mogelijkheden, zoals 'valet-parkeren'. Dan wordt de auto voor u geparkeerd en heeft u nergens naar om te kijken.

De reden voor de nieuwe pier en terminal is het groeiend aantal reizigers op Schiphol.

Het aantal reizigers op Schiphol groeit elk jaar, daarom is er een extra Pier en Terminal nodig om op de toekomst te zijn voorbereid. Dat is een grote verbouwing die veel ruimte vraagt, onder andere de plek waar nu garage P2 nu staat.

Wat gebeurt er als u langer dan 48 uur in P1 Kort Parkeren blijf staan?

Om iedereen een parkeerplek te bieden, kunt u op P1 Kort Parkeren maximaal 48 uur blijven staan. Parkeert u langer, dan wordt het parkeerbedrag verhoogt met € 100 per dag. Dit is het overschrijdingstarief. Wenst u langer dan 48 uur te parkeren, dan dient u te kiezen voor de andere opties.