Header-main

D-reizen failliet verklaard

d reizen new 300pxOp 6 april 2021 is D-RT Retail BV, handelend onder de namen D-Reizen en VakantieXperts, gevestigd te Hoofddorp failliet verklaard.

D-rt Groep, het bedrijf achter D-reizen, de grootste retailer in de Nederlandse reisbranche, is vandaag failliet verklaard door de rechtbank te Haarlem. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. De gehele reissector is enorm getroffen door COVID-19 met als gevolg daarvan een reisverbod dat inmiddels ruim een jaar aanhoudt. Door vrijwel geen inkomsten en de vertraging van het Voucherfonds is de reisorganisatie niet in staat te overleven en genoodzaakt om faillissement aan te vragen.

 

Heeft u een voucher van D-reizen voor een pakketreis?

Consumenten die vouchers hebben gekregen via D-reizen voor geannuleerde vakanties, krijgen die vergoed via Stichting Garantiefonds Reisgelden. De vouchers voor pakketreizen zijn gedekt door het garantiefonds. Mensen met een voucher zullen hoe dan ook hun geld terug krijgen.

Zodra de SGR de klantgegevens van D-reizen hebben gekregen via de curators, krijgen deze consumenten een uitnodiging om een claim bij SGR in te dienen. Ze zullen die klanten laten weten wat in hun geval van toepassing is. Het heeft nog geen zin om de SGR nu al te benaderen.

Informatie SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden):  https://www.sgr.nl/news/faillissement-d-rt-d-reizen/

Lopende boekingen, die niet geannuleerd waren.

Er zijn ook mensen die nog een lopende boeking hebben. Mogelijk gaan sommige reizen nog door, dat ligt aan de touroperator die de boeking uitvoert.

Vliegticket via D-Reizen?

Mensen die alleen een vliegticket bij D-reizen hebben geboekt, komen niet in aanmerking voor het garantiefonds. Zij moeten zich daarom melden bij de vliegtuigmaatschappij zelf die zal gaan bepalen hoe de handelwijze zal gaan worden.

Via D-Reizen een TUI vakantie geboekt?

Consumenten die via de reisbureaus van D-reizen een TUI-vakantie hebben geboekt, kunnen zich bij TUI melden. "Via onze website, zodat wij contact met hen op kunnen nemen." Ook komt er een link met extra informatie over het faillissement van de reisbureaupartner online bij de grootste touroperator van Nederland.
Informatie voor TUI reizigers: https://www.tui.nl/dreizen/